LOGOWANIE

KWALIFIKACJA R3 - CZERWIEC 2017 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 4

KOD ARKUSZA: R.03-04-17.06


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

W gospodarstwie prowadzona jest produkcja warchlaków. Dane o produkcji warchlaków zawarte są w Charakterystyce produkcji warchlaków w gospodarstwie. Prosięta odsadzane są od macior przy masie 10 kg i tuczone są do masy 30 kg. W tym okresie karmione są mieszanką sporządzoną według podanej receptury.
Oblicz i zapisz w Tabeli 1. Zapotrzebowanie na paszę na cały okres tuczu.
Oblicz i zapisz w Tabeli 2. Zapotrzebowanie na poszczególne składniki produkowanej paszy na cały okres tuczu.
Oblicz ilość poszczególnych składników potrzebnych do sporządzenia 5 kg mieszanki według podanej receptury - wyniki zapisz w Tabeli 3. Składniki mieszanki treściwej odważ i wymieszaj. Gotowość do odważania składników zgłoś przewodniczącemu Zespołu Nadzorującego przez podniesienie ręki.
Zadanie wykonaj na wyznaczonym stanowisku wyposażonym w sprzęt i narzędzia. Podczas pracy przestrzegaj zasad organizacji pracy, przepisów bhp, ppoż. Posprzątaj stanowisko, używane narzędzia i sprzęt odłóż na wyznaczone miejsce.
Charakterystyka produkcji warchlaków w gospodarstwie
Skład paszy stosowanej w tuczu
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 180 minut.
Ocenie podlegać będą 3 rezultaty:
- zapotrzebowanie na paszę na cały okres tuczu - Tabela 1.,
- zapotrzebowanie na poszczególne składniki paszy na cały okres tuczu - Tabela 2.,
- zestawienie ilości poszczególnych składników potrzebnych do sporządzenia 5 kg mieszanki treściwej -Tabela 3.
oraz
przebieg sporządzenia mieszanki treściwej.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI R3