LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T10 - STYCZEŃ 2022 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.10-01-22.01-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Menu obiadu z kalkulacją kosztów konsumpcji - Formularz 1.
zapisane:
R.1.1 w wierszu Przystawka zimna z dodatkami: terrina z dorsza lub sałatka śledziowa
R.1.2 w wierszu Przystawka zimna z dodatkami: pieczywo, masło
R.1.3 w wierszu Wino do przystawki zimnej: Carlo Rossi - białe wytrawne
R.1.4 w wierszu Zupa z dodatkiem: bulion wołowy z kołdunami litewskimi
R.1.5 w wierszu Danie główne z dodatkami: filet z kaczki saute, ziemniaki z wody
R.1.6 w wierszu Wino do dania głównego: Carlo Rossi - czerwone wytrawne
R.1.7 w wierszu Deser: banany smażone z wiśniami
R.1.8 w wierszu Napoje bezalkoholowe zimne i gorące: woda mineralna niegazowana, espresso
R.1.9 koszt konsumpcji na 1 uczestnika obiadu [zł]: nie przekracza 117,00
R.1.10 koszt konsumpcji na 10 uczestników obiadu [zł]: nie przekracza 1170,00
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja usługi gastronomicznej - Formularz 2.
zapisane:
R.2.1 w kolumnie Nazwa usługi: rezerwacja miejsca parkingowego dla samochodu osobowego; w kolumnie Wartość [zł]: 60,00
R.2.2 w kolumnie Nazwa usługi: kompozycja niska ze świeżych kwiatów; w kolumnie Wartość [zł]: 50,00
R.2.3 w kolumnie Nazwa usługi: oprawa muzyczna - pianista; w kolumnie Wartość [zł]: 400,00
R.2.4 razem koszt usługi dodatkowej [zł]: 510,00
R.2.5 całkowity koszt usługi gastronomicznej [zł]: nie przekracza 1680,00
R.2.6 kwota rabatu 15% [zł]: 252,00 lub kwota wyliczona na podstawie R.2.5 R.2.7 kwota zaliczki 20% do wpłacenia po podpisaniu umowy: nie przekracza 285,60
R.2.8 kwota do zapłaty po uwzględnieniu zaliczki [zł]: nie przekracza 1142,40
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI T10