LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2023 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.11-01-23.06-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji zamówienia złożonego przez Krzysztofa Nowaka na organizację usługi gastronomicznej. W tym celu sporządź:
- menu obiadu zasiadanego z kalkulacją kosztu konsumpcji,
- kalkulację kosztu usług dodatkowych,
- kalkulację ceny usługi gastronomicznej,
- ilościowy wykaz wyposażenia i bielizny stołowej niezbędnych do przygotowania i nakrycia stołów na obiad zasiadany,
- ilościowy wykaz zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego niezbędnych do podania i konsumpcji potraw i napojów na obiad zasiadany,
- schemat pierwszego nakrycia stołu dla jednego gościa do ustalonego menu z opisem.
Formularze niezbędne do opracowania dokumentacji znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT11