LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA T8 - PAŹDZIERNIK 2016 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: T.08-01-16.08
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Grafik pokoi
uwzględnia:
R.1.1 oznaczenie pola literą R dla pokoi nr: 14, 16, 17 w dniach 15 i 16.10 R.1.2 oznaczenie pola literą R dla pokoi nr: 1, 13, 29 w dniach 15 i 16.10 R.1.3 oznaczenie pola literą R dla pokoju nr: 2 w dniach 15 i 16.10 R.2
Rezultat 2: Przykładowe menu uwzględnia zaplanowane:
Uwaga. w menu śniadaniowym (R.2.2. i R.2.3) i w menu na kolację (R.2.9. i R.2.10) dopuszcza się inny poprawnie merytorczny wybór potraw z podanych w zadaniu odpowiednio dla śniadania i dla kolacji
R.2.1 w menu śniadaniowym potrawy mięsne: pasztet na ciepło, wędliny
R.2.2 w menu śniadaniowym potrawy wegetariańskie: zapiekanka wegetariańska, pieczona cukinia
R.2.3 w menu śniadaniowym potawy wspólne: płatki śniadaniowe z mlekiem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidory, dżem; ewentualnie: pieczywo i masło
R.2.4 w menu obiadowym dania mięsne - zupy: rosół, krupnik, pomidorowa
R.2.5 w menu obiadowym dania mięsne - danie główne: kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria; risotto z mielonym mięsem i warzywami; zrazy, kasza gryczana, buraczki
R.2.6 w menu obiadowym dania wegetariańskie - zupy: krem z porów, ogórkowa, owocowa
R.2.7 w menu obiadowym dania wegetariańskie - danie główne: pierogi ze szpinakiem i fetą, zapiekanka z pieczarkami, puree z kalafiora, sałata; makaron z brokułami i cukinią
R.2.8 zaplanowane w menu na kolację potrawy mięsne: fasolka po bretońsku, pierogi z mięsem
R.2.9 zaplanowane w menu na kolację potrawy wegetariańskie: placki z cukini, pierogi z jagodami
R.2.10 zaplanowane w menu na kolację potrawy wspólne: sałatka jarzynowa, ser żółty, sałatka z pomidorów, ogórki: ewentualnie: pieczywo i masło
R.3
........
........