LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T8 - STYCZEŃ 2021 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: T.08-01-21.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Korzystając z zamieszczonych informacji o gospodarstwie agroturystycznym, oferty dla gości, informacji
0 warsztatach prowadzonych w gospodarstwie sporządzonej w języku obcym oraz formularza rezerwacyjnego
1 grafiku miejsc noclegowych, sporządź:
- zestawienie niedoborów składników mineralnych w glebie,
- kalkulację ceny trzydniowego pobytu 2 osób w gospodarstwie agroturystycznym,
- zestaw wybranych potraw i ich składników,
- odpowiedź dla klienta - formularz Odmowa rezerwacji.
Druki niezbędne do sporządzenia dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym. Wszystkie dokumenty sporządź w języku polskim.
Informacje o Gospodarstwie Agroturystycznym Nad jeziorem
Gospodarstwo Agroturystyczne Nad Jeziorem Stare Drawsko 34 78-522 Stare Drawsko Właściciel: Tadeusz Ślewiński e-mail: [email protected]
Gospodarstwo Agroturystyczne Nad jeziorem w Starym Drawsku położone jest w otoczeniu jezior i lasów Pojezierza Drawskiego. Cicha okolica i urozmaicona rzeźba terenu sprzyjają aktywnemu wypoczynkowi. Właściciel gospodarstwa prowadzi uprawę zbóż oraz warzyw. Planuje dodatkowo wprowadzić uprawę papryki i rabarbaru. Przed nawożeniem pod uprawę uwzględni przeprowadzoną analizę gleby, która wykazała, że zawartość fosforu (P) wynosi 62 mg/l, a potasu (K) 183 mg/l. Obliczając niedobór składników mineralnych i ich niezbędną dawkę pod planowaną uprawę warzyw, skorzystaj z zamieszczonej poniższej tabeli.
Liczby graniczne dla wybranych warzyw uprawianych w gruncie i dawki azotu
Oferta dla gości przyjeżdżających do gospodarstwa agroturystycznego
Do dyspozycji gości: 2 pokoje 1-osobowe (60,00 zł/doba/os.), 3 pokoje 2-osobowe (55,00 zł/doba/os.). Wyżywienie: śniadanie 15,00 zł/os., obiadokolacja 24,00 zł/os. Godziny przygotowania posiłków i jadłospis -do uzgodnienia z gośćmi.
Spis potraw przygotowanych przez gospodynię z własnych produktów:
placki ziemniaczane, żurek, kluski półfrancuskie, sos koperkowy, zupa szczawiowa, napój ogórkowy, kopytka, zupa pomidorowa, pierogi ruskie, zupa ogórkowa, naleśniki, zupa jarzynowa, kisiel porzeczkowy, surówka warzywna, makaron z sosem pomidorowym.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI T8