LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T10 - STYCZEŃ 2018 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.10-01-18.01


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Menu obiadu zasiadanego z kalkulacją kosztów konsumpcji dla
wpisane:
R.1.1 Zakąska zimna - tatar z łososia z puree z kalafiora
R.1.2 Zupa - krem z borowików z grzankami
R.1.3 Danie zasadnicze - pierś kaczki pieczona w ziołach z ziemniakami z wody i karmelizowanymi warzywami
R.1.4 Deser - tort czekoladowy z malinami
R.1.5 Napoje bezalkoholowe gorące - kawa i herbata
R.1.6 Wino do dania zasadniczego - red semi dry lub red dry
R.1.7 Koszt konsumpcji na 1 osobę nie przekracza 120,00 zł
R.1.8 Koszt konsumpcji dla wszystkich uczestników przyjęcia wynosi 5712,00 zł
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztów całkowitych usługi gastronomicznej
Względnione:
R.2.1 dekoracja kwiatowa - koszt usługi 342 ,00 zł
R.2.2 wizytówki dla gości - koszt usługi 96,00 zł
R.2.3 parking - koszt usługi 300,00 zł
R.2.4 fotograf - koszt usługi 250,00 zł
R.2.5 nocleg ze śniadaniem w pokoju dwuosobowym - koszt usługi 1250,00
R.2.6 mikrofon - koszt usługi 50,00 zł
R.2.7 Koszt usług dodatkowych 2288,00 zł
R.2.8 Koszt całkowity 8000,00 zł
R.2.9 kwota za usługę do wpłacenia w dniu 23.01.2018 r. 6400,00 zł
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI T10