LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA R11 - STYCZEŃ 2023 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: R.11-01-23.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
W zakładzie rozbioru mięsa wieprzowego razem z lekarzem weterynarii bierzesz udział w nadzorze procedur
mycia i dezynfekcji. Nadzór obejmuje chłodnię o powierzchni podłogi 200 m2. Pomieszczenie chłodni, z uwagi
na harmonogram pracy zakładu, opróżniane jest dwa razy w tygodniu: w środy i piątki.
Wypełnij Dokument 1. Karta mycia i dezynfekcji chłodni. Skorzystaj z Instrukcji GMP/GHP MYCIE I
DEZYNFEKCJA CHŁODNI oraz Charakterystyki środków myjących i dezynfekcyjnych. Wskaż dni, w których
można przeprowadzić mycie i dezynfekcję, wpisując daty z bieżącego tygodnia. Skorzystaj z załączonego
kalendarza.
Uzupełnij Dokument 2. Działanie środka dezynfekcyjnego. Wykorzystaj w tym celu tabelę Skuteczność działania środków chemicznych.
Oblicz skuteczność dezynfekcji przeprowadzonej dwukrotnie w poprzednim tygodniu. Wykorzystaj w tym celu Wyniki badań nadesłane przez laboratorium. Wypełnij Dokument 3. Skuteczność dezynfekcji.
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 120 minut. Ocenie będą podlegać 4 rezultaty:
- sekcja Mycie w Dokumencie 1. Karta mycia i dezynfekcji chłodni,
- sekcja Dezynfekcja w Dokumencie 1. Karta mycia i dezynfekcji chłodni,
- Dokument 2. Działanie środka dezynfekcyjnego,
- Dokument 3. Skuteczność dezynfekcji.
........
........