LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA R3 - CZERWIEC 2016 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 6
KOD ARKUSZA: R.03-06-16.05
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Przygotuj do sprzedaży bezpośredniej sześciokilogramowe opakowanie ziemniaków wyprodukowanych w gospodarstwie ekologicznym kontrolowanym przez jednostkę certyfikującą EKO-POL (numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej: PL - EKO - 26). Właścicielem gospodarstwa jest Antoni Sikora. Adres gospodarstwa: Witki 16, 18-215 Wierzbowo
Wykonując zadanie:
- ze znajdującej się na stanowisku egzaminacyjnym partii ziemniaków jadalnych określonej odmiany wybierz 6 kg bulw spełniających wymagania jakościowe;
- wypłucz pod bieżącą wodą wybrane bulwy i zapakuj do przygotowanego opakowania;
- oblicz i wpisz do tabeli 1. maksymalną masę wadliwych bulw w sześciokilogramowej partii;
- wypełnij czytelnie etykietę przeznaczoną do oznaczenia produktu ekologicznego, wytnij etykietę i umieść ją trwale na przygotowanym do sprzedaży towarze;
- zabezpiecz ziemniaki w opakowaniu przed wysypaniem.
Wymagania jakościowe ziemniaków jadalnych
(wyciąg)
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 180 minut.
Ocenie podlegać będą 3 rezultaty:
- ziemniaki przygotowane do sprzedaży,
- maksymalna masa bulw wadliwych,
- etykieta do oznakowania produktu ekologicznego.
........
........