LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA R3 - CZERWIEC 2016 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 4
KOD ARKUSZA: R.03-04-16.05
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Przygotuj do sprzedaży bezpośredniej ośmiokilogramowe opakowanie ziemniaków wyprodukowanych w gospodarstwie ekologicznym kontrolowanym przez jednostkę certyfikującą FARM-EKO (numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej: PL - EKO - 33). Właścicielem gospodarstwa jest Marek Wiśniewski. Adres gospodarstwa: Błędowo 200, 05-180 Błędowo
Wykonując zadanie:
- ze znajdującej się na stanowisku egzaminacyjnym partii ziemniaków jadalnych określonej odmiany wybierz 8 kg bulw spełniających wymagania jakościowe;
- wypłucz pod bieżącą wodą wybrane bulwy i zapakuj do przygotowanego opakowania;
- oblicz i wpisz do tabeli maksymalną masę wadliwych bulw w ośmiokilogramowej partii;
- wypełnij czytelnie etykietę przeznaczoną do oznaczenia produktu ekologicznego, wytnij etykietę i umieść ją trwale na przygotowanym do sprzedaży towarze;
- zabezpiecz ziemniaki w opakowaniu przed wysypaniem.
Wymagania jakościowe ziemniaków jadalnych
(wyciąg)
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 180 minut.
Ocenie podlegać będą 3 rezultaty:
- ziemniaki przygotowane do sprzedaży,
- maksymalna masa bulw wadliwych,
- etykieta do oznakowania produktu ekologicznego.
........
........