LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG11 - STYCZEŃ 2023 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.11-01-23.01-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Menu przyjęcia mieszanego z kalkulacją kosztu konsumpcji
| W Formularzu 1. w kolumnie Nazwa wpisane:
R.1.1 aperitif: Cava brut
R.1.2 kolacja serwowana - zupa: krem z dyni z płatkami migdałowymi
R.1.3 kolacja serwowana - danie główne z dodatkami: roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie cytrynowym
R.1.4 kolacja serwowana - wino do dania głównego: Chardonnay semi sec lub Riesling dry
R.1.5 zakąski zimne: zestaw 10 zakąsek
R.1.6 ciasta: zestaw 5 ciast
R.1.7 W wierszu: Razem koszt konsumpcji dla 1 osoby [zł]: 220,00
Dopuszcza się inny poprawnie obliczony koszt w odniesieniu do wpisanych cen
jednostkowych w Formularzu 1.
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztu usługi gastronomicznej
| W Formularzu 2. wpisane:
R.2.1 w kolumnie: Nazwa usługi: wynajęcie holu i sali złotej, w kolumnie: Wartość [zł]: 160,00
R.2.2 w kolumnie: Nazwa usługi: obsługa kelnerska, w kolumnie: Wartość [zł]: 800,00
R.2.3 w kolumnie: Nazwa usługi: oprawa muzyczna DJ, w kolumnie: Wartość [zł]: 1200,00
R.2.4 w kolumnie: Nazwa usługi: bukiet świeżych róż, w kolumnie: Wartość [zł]: 450,00
R.2.5 w wierszu: Razem koszt usług dodatkowych, w kolumnie: Wartość [zł]: 3250,00 Dopuszcza się matematycznie poprawnie obliczony koszt w odniesieniu do wpisanych wartości w Formularzu 2.
R.2.6 w wierszu: Koszt konsumpcji dla 120 osób, w kolumnie: Wartość [zł]: 26400,00 Dopuszcza się poprawnie matematycznie obliczoną wartość iloczynu kosztu konsumpcji dla 1 osoby z Formularza 1. i liczby 120
R.2.7 w wierszu Koszt usług gastronomicznych, w kolumnie: Wartość [zł]: 29650,00 Dopuszcza się poprawnie matematycznie obliczoną sumę Razem Koszt usług dodatkowych i Kosztu konsumpcji dla 120 osób w Formularzu 2.
R.2.8 w wierszu: Zaliczka 30%, w kolumnie: Wartość [zł]: 8895,00
Dopuszcza się poprawnie matematycznie obliczoną wartość iloczynu: Koszt usług
gastronomicznych i 30%
R.2.9 w wierszu: Całkowity koszt usług dodatkowych i konsumpcji po uwzględnieniu zaliczki, w kolumnie: Wartość [zł]: 20755,00
Dopuszcza się poprawnie matematycznie obliczoną różnicę: wartość Kosztu usług gastronomicznych minus wartość Zaliczki 30% w Formularzu 2. (R.2.7 - R.2.8)
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI TG11