LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA T10 - STYCZEŃ 2017 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: T.10-01-17.01
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Menu kolacji zasiadanej z kalkulacją kosztów konsumpcji
R.1.1 menu zawiera 5 zakąsek zimnych
R.1.2 co najmniej dwie zakąski bezmięsne
R.1.3 dodatki do zakąsek zimnych: pieczywo mieszane i masło oraz sosy zimne lub marynaty z kaszubskiej spiżarni
R.1.4 tort czekoladowo - kawowy z nutą suszonej śliwki
R.1.5 danie główne z drobiu - kaczka po pomorsku nadziewana wieprzowiną lub gęsie uda duszone w winie
R.1.6 danie główne wegetariańskie - kotlety z kaszy gryczanej i soczewicy z sosem grzybowym
R.1.7 co najmniej 2 rodzaje deserów, nie wybrany suflet z musem malinowym
R.1.8 co najmniej 2 napoje bezalkoholowe zimne - jeden z wybranych napojów to woda mineralna oraz 2 napoje gorące
R.1.9 do dania głównego wybrane wino czerwone dry lub semi dry
R.1.10 obliczony koszt konsumpcji kolacji zasiadanej dla 1 osoby z daniem głównym wegetariańskim i daniem głównym z drobiu
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztów zamówienia
R.2.1 obliczony koszt konsumpcji kolacji zasiadanej dla 24 osób nie przekracza 3 000,00 zł
R.2.2 koszt konsumpcji posiłków wydawanych w formie bufetu dla 24 osób - 2 760 zł
R.2.3 koszt usług dodatkowych dla 24 osób - 8 320 zł
R.2.4 obliczony rabat 15%
R.2.5 całkowity koszt usług dodatkowych po rabacie nie przekracza 10 000,00 zł
R.2.6 całkowity koszt zamówienia nie przekracza 13 000,00 zł
R.2.7 obliczona zaliczka 30%
R.2.8 obliczona kwota pozostała do zapłaty po uwzględnieniu zaliczki
R.3
........
........