LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZEŃ 2025 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.11-01-25.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Wybór pakietu konferencyjnego oraz
Kalkulacja kosztu usług żywieniowych i kosztu usług dodatkowych
w formularzu 1. :
R.1.1 w kolumnie Wybór: symbolem X zaznaczony tylko: Pakiet konferencyjny II;
dopuszcza się inne oznaczenia, symbolem potwierdzającym wybór Pakietu konferencyjnego II
w formularzu 2.:
R.1.2 w kolumnie Nazwa usługi żywieniowej: przerwa kawowa 1; w kolumnie Wartość [zł]: 1 380,00
R.1.3 w kolumnie Nazwa usługi żywieniowej: obiad zasiadany/obiad; w kolumnie Wartość [zł]: 3 900,00
R.1.4 w kolumnie Nazwa usługi żywieniowej: przerwa kawowa 2; w kolumnie Wartość [zł]: 1 800,00
R.1.5 w kolumnie Nazwa usługi dodatkowej: wynajęcie sali konferencyjnej Lux; w kolumnie Ilość: 8 R.1.6 w wierszu Koszt usług dodatkowych dla 60 uczestników konferencji; w kolumnie Wartość [zł]: 2910,00; dopuszcza się inną wartość wynikającą z prawidłowo obliczonej sumy kosztu 5 wpisanych usług dodatkowych
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja ceny usługi gastronomicznej
w formularzu 3. zapisane:
R.2.1 w wierszu: Cena usługi gastronomicznej; w kolumnie Wartość [zł]: 9 990,00;
dopuszcza się inną wartość wynikającą z prawidłowo obliczonej sumy usług żywieniowych i usług dodatkowych wpisaną w formularzu 3.
R.2.2 w wierszu: Kwota rabatu 8 %; w kolumnie Wartość [zł]: 799,20;
dopuszcza się również poprawnie obliczoną inną wartość w odniesieniu do wpisanego wyniku w formularzu 3.; wg [(Cena usługi gastronomicznej x 8): 100]
R.2.3 w wierszu: Kwota zaliczki 25%; w kolumnie Wartość [zł]: 2297,70;
dopuszcza się również poprawnie obliczoną inną wartość w odniesieniu do wpisanego wyniku w formularzu 3.; wg [(Cena usługi gastronomicznej po uwzględnieniu rabatu x 25): 100]
R.2.4 w wierszu: Kwota do zapłaty po odliczeniu zaliczki [zł]: 6 893,10;
dopuszcza się również poprawnie obliczoną inną wartość wynikającą z różnicy poprawnie obliczonych wyników wpisanych w formularzu 3.; wg (Cena
usługi gastronomicznej po uwzględnieniu rabatu - kwota zaliczki 25 %)
R.3
........
........