LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG11 - STYCZEŃ 2025 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.11-01-25.01-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Wybór zestawu na przerwę kawową i obiad z kalkulacją kosztu konsumpcji dla 1 osoby
w formularzu 1. zapisane:
R.1.1 przerwa kawowa - numer wybranego zestawu: I
R.1.2 obiad - numer wybranego zestawu: III
R.1.3 przerwa kawowa - cena zestawu dla 1 osoby [zł]: 30,50
R.1.4 obiad - cena zestawu dla 1 osoby [zł]: 48,00
R.1.5 razem koszt konsumpcji netto na 1 osobę [zł]: 78,50
R.1.6 Czy koszt usługi jest zgodny z zamówieniem? Skreślony wyraz "NIE"
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja ceny usługi gatronomicznej dla 40 osób
w formularzu 2. zapisane:
R.2.1 nazwa usługi dodatkowej: rezerwacja miejsca parkingowego dla autokaru; dopuszcza się parking dla autokaru; wartość[zł]: 50,00
nazwa usługi dodatkowej: rezerwacja miejsca parkingowego dla samochodu osobowego; dopuszcza się parking dla samochodu osobowego; wartość [zł]: 50,00
R.2.2 nazwa usługi dodatkowej: wypożyczenie projektora multimedialnego z ekranem; wartość [zł]: 210,00 nazwa usługi: wypożyczenie systemu nagłośnieniowego; wartość [zł]: 210,00
R.2.3 nazwa usługi dodatkowej: wypożyczenie mikrofonu; wartość [zł]: 70,00
R.2.4 nazwa usługi dodatkowej: wynajem sali konferencyjnej; wartość [zł]: 2 800,00
R.2.5 nazwa usługi dodatkowej: Pakiet SPA; wartość [zł]: 1 200,00 nazwa usługi dodatkowej: basen; wartość [zł]: 750,00
nazwa usługi: kręgielnia; wartość[zł]: 500,00
R.2.6 razem koszt usług dodatkowych [zł]: 5 840,00
R.2.7 cena usługi gastronomicznej [zł]: 8 980,00
R.2.8 rabat 5 % [zł]: 449,00;
dopuszcza się również poprawnie obliczoną inną wartość w odniesieniu do wpisanego wyniku w formularzu 2.; wg [(Cena usługi gastronomicznej x 5) :100]
R.2.9 kwota zaliczki 20 % [zł]: 1 706,20;
dopuszcza się również poprawnie obliczoną inną wartość w odniesieniu do wpisanego wyniku w
formularzu 2.; wg [(Cena usługi gastronomicznej po uwzględnieniu rabatu x 20) :100]
R.2.10 kwota do zapłaty po uwzględnieniu zaliczki [zł]: 6 824,80;
dopuszcza się również poprawnie obliczoną inną wartość w odniesieniu do wpisanego wyniku w
formularzu 2.; wg [(Cena usługi gastronomicznej po uwzględnieniu rabatu - kwota zaliczki 20 %)
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI TG11