KWALIFIKACJA SPC3 - TEST WIEDZY NR 5

PYTANIE NR 15.
Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, każda osoba prowadząca działalność związaną z żywnością musi zapewnić, że wszyscy pracownicy mają odpowiednie szkolenia w zakresie higieny żywności. Jaki jest minimalny poziom szkolenia wymagany dla piekarza, który pracuje z surowymi składnikami?
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004, każda osoba prowadząca działalność związaną z żywnością musi zapewnić, że wszyscy pracownicy mają odpowiednie szkolenia w zakresie higieny żywności. Minimalny poziom szkolenia dla piekarza, który pracuje z surowymi składnikami, to poziom podstawowy.



📡 Brak połączenia internetowego