LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- MOJE WYNIKI
- MOJE EGZAMINY
- PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja R11 - STYCZEŃ 2017
(Wykonywanie czynności pomocniczych z zakresu realizacji zadań inspekcji weterynaryjnej)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja R11 - STYCZEŃ 2017':
- Krytyczne punkty kontroli w HACCP wyznacza się na podstawie przeprowadzonej analizy ........- W trakcie załadunku i rozładunku zwierząt rzeźnych, stosowanie urządzeń wykorzystujących wstrząsy elektryczne jest dopuszczalne wobec ........
- Mając na uwadze dobrostan zwierząt w trakcie transportu, dojne owce, kozy i krowy, którym nie towarzyszy potomstwo, powinny być dojone co ........
- W celu usunięcia powierzchniowych zanieczyszczeń drobnoustrojami, stosowanie w formie rozpylania 2-5% roztworów kwasu mlekowego dopuszczone jest w stosunku do ........
- Przedstawiony na rysunku zestaw służy do pobrania próbek w kierunku ........
- Surowe mleko i siara mogą pochodzić od krów i bawolic należących do stada uznanego za urzędowo wolne od ........
- Gospodarstwa utrzymujące bydło, które uzyskały decyzję o nadaniu statusu epizootycznego, są wolne od ........
- Przedsiębiorstwa sektora spożywczego zobowiązane są, aby mięso po badaniu poubojowym zostało niezwłocznie schłodzone w rzeźni do temperatury nie wyższej niż ........
KOD ARKUSZA: R.11-X-17.01
