LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG18 - STYCZEŃ 2023 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: TG.18-01-23.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Wykaz ilościowy surowców i dodatków niezbędnych do wyprodukowania 3 ton lodów śmietankowych o smaku truskawkowym
W Tabeli 1. zapisane:
R.1.1 Mleko o zawartości tłuszczu 3,2%: 510 l
R.1.2 Masło o zawartości tłuszczu 82%: 300 kg
R.1.3 Mleko w proszku odtłuszczone: 270 kg
R.1.4 Cukier: 480 kg
R.1.5 Stabilizator: 9 kg
R.1.6 Woda pitna: 1281 l
R.1.7 Syrop truskawkowy: 150 kg
R.2
Rezultat 2: Wykaz ilościowy opakowań jednostkowych i zbiorczych niezbędnych do wyprodukowania 3 ton lodów śmietankowych o smaku truskawkowym
W Tabeli 2. zapisane:
R.2.1 Kubeczki papierowe o masie 0,5 kg [szt.]: 4500
R.2.2 Kubeczki papierowe o masie 0,25 kg [szt.]: 3000
R.2.3 Kartony na kubeczki papierowe o masie 0,5 kg [szt.]: 450
R.2.4 Kartony na kubeczki papierowe o masie 0,25 kg [szt.]: 300
R.3
........
........