LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA T10 - CZERWIEC 2018 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: T.10-01-18.06
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Wybór zestawu do menu kolacji - Formularz 1
zdający wybrał |
R.1.1 Zestaw IV z oferty potraw i napojów
R.1.2 Zestaw I z oferty napojów bezalkoholowych i alkoholowych
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztów konsumpcji kolacji poprzedzonej aperitifem - Formularz 2
zapisane (z uwzględnieniem jednostki lub bez) \
R.2.1 carpaccio z tuńczyka z oliwą truflową - 25,00 zł., pieczywo, masło - 4,00 zł.
R.2.2 barszcz czerwony z pasztecikiem - 10,00 zł., pierś z gęsi z puree z pietruszki i batatów, warzywa z wody - 45,00 zł.
R.2.3 melba z lodów waniliowych z sosem truskawkowym - 11,00 zł.
R.2.4 woda mineralna niegazowana 0,3l - 2,00 zł.; sok jabłkowy 0,2l - 3,00 zł.; sok pomarańczowy 0,2l - 3,00 zł. lub zapis bez wielkości porcji
R.2.5 herbata czarna/zielona lub kawa espresso z dodatkami (mleko, cukier) - 6,00 zł.
R.2.6 wino red dry lub red semi dry - 14,00 zł.
R.2.7 wino musujące white semi dry - 16,00 zł.
R.2.8 razem koszt konsumpcji na 1 osobę - 139,00 zł.
R.2.9 razem koszt konsumpcji dla 40 osób - 5560,00 zł.
R.3
........
........