LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2021 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.11-01-21.06-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Menu kolacji z kalkulacją kosztów konsumpcji
zapisane
R.1.1 5 różnych przystawek zimnych w tym 2 sałatki
R.1.2 dodatki do przystawek zimnych: pieczywo mieszane, masło oraz marynaty
R.1.3 danie główne: polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
R.1.4 dodatki do dania głównego: kasza gryczana lub ryż bukiet warzyw gotowanych na parze lub buraki zasmażane
R.1.5 deser: tort kajmakowy
R.1.6 napoje bezalkoholowe zimne: woda mineralna i sok
R.1.7 napoje bezalkoholowe gorące: kawa z dodatkami i herbata z dodatkami
R.1.8 wino do dania głównego: wino czerwone dry
R.1.9 koszt konsumpcji dla 1 osoby [zł]: nie przekracza 110,00
R.1.10 koszt konsumpcji dla 20 osób [zł]: nie przekracza 2 200,00
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztów całkowitych usługi gastronomicznej
zapisane
R.2.1 nocleg ze śniadaniem w pokojach 1-osobowych [zł]: 1 500,00
R.2.2 nocleg ze śniadaniem w pokojach 2-osobowych [zł]: 1 100,00
R.2.3 parking dla busa [zł]: 20,00
R.2.4 parking dla 5 aut [zł]: 50,00
R.2.5 grill z kiełbaskami oraz kompozycją mięs z dodatkami i piwem [zł]: 800,00
R.2.6 DJ [zł]: 500,00
R.2.7 dodatkowa atrakcja: fajerwerki [zł]: 500,00
R.2.8 koszt usług dodatkowych [zł]: 4 470,00
R.2.9 całkowity koszt usługi gastronomicznej [zł]: nie przekracza 6 700,00
R.2.10 kwota rabatu 10% [zł]: nie przekracza 670,00
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI HGT11