LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2021 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.11-01-21.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji, złożonego przez Adama Kowalika, zamówienia na organizację usługi gastronomicznej.
W tym celu sporządź:
- menu kolacji z kalkulacją kosztów konsumpcji, wypełniając formularz 1,
- kalkulację kosztów usługi gastronomicznej, wypełniając formularz 2,
- szkic ustawienia stołu z oznaczeniem miejsc dla gości na schemacie sali restauracyjnej,
- wykaz wyposażenia, bielizny stołowej i elementów dekoracyjnych niezbędnych do przygotowania i nakrycia stołu, wypełniając formularz 3,
- ilościowy wykaz zastawy stołowej niezbędnej do konsumpcji potraw i napojów, wypełniając formularz 4,
- harmonogram obsługi gości podczas kolacji zasiadanej z uwzględnieniem kolejności podawania potraw i napojów oraz czynności porządkowych, wypełniając formularz 5.
Do opracowania dokumentacji wykorzystaj informacje zawarte w zamówieniu i tabelach oznaczonych od 1 do 3. Wszystkie formularze niezbędne do opracowania dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
........
........