LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT4 - CZERWIEC 2023 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 2

KOD ARKUSZA: HGT.04-02-23.06-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Wykonaj sałatkę grecką i przygotuj zastawę stołową do jej ekspedycji i konsumpcji dla 2 osób.
Do wykonania zadania wykorzystaj informacje zawarte w arkuszu egzaminacyjnym:
- normatyw surowcowy na 2 porcje sałatki greckiej (Tabela 1.),
- wykaz zastawy stołowej do ekspedycji i konsumpcji sałatki greckiej dla 2 osób (Tabela 2.),
- opis sposobu wykonania i ekspedycji sałatki greckiej,
- wzorzec wyporcjowania wieloporcjowo sałatki greckiej (Ilustracja 1.).
Narzędzia i sprzęt oraz surowce zgodnie z normatywem surowcowym (Tabela 1.) masz zgromadzone na stanowisku. Wykorzystaj wszystkie przygotowane surowce.
Zastawę stołową skompletuj na stanowisku na podstawie wykazu zastawy stołowej do ekspedycji i konsumpcji sałatki greckiej dla 2 osób (Tabela 2.).
Sałatkę grecką wykonaj zgodnie z informacjami zawartymi w opisie sposobu wykonania i ekspedycji sałatki greckiej oraz wzorem - Ilustracja 1.
Zgłoś Przewodniczącemu ZN przez podniesienie ręki gotowość do prezentacji przygotowanej i wydanej sałatki greckiej oraz zgromadzonej zastawy stołowej.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji i ergonomii pracy, bhp i ppoż., ochrony środowiska oraz systemu HACCP, GMP i GHP. Po zakończeniu pracy uporządkuj stanowisko.
Tabela 1. Normatyw surowcowy na 2 porcje sałatki greckiej
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT4