LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT4 - CZERWIEC 2023 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 2
KOD ARKUSZA: HGT.04-02-23.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Sałatka grecka
1 Sałata lodowa jest rozdrobniona na małe kawałki
2 Pomidory koktajlowe są pokrojone na cząstki
3 Ogórek świeży nie jest obrany
4 Ogórek świeży jest pokrojony w cienkie półplastry
5 Cebula czerwona jest pokrojona w piórka
6 Papryka jest pokrojona w cienkie paski o długości ok. 5 cm
7 Ser typu feta jest pokrojony w kostkę o boku ok. 1 cm
8 Oliwki czarne są pokrojone w cienkie plastry (krążki)
9 Sałatka jest doprawiona, nie za pikantna, nie za słona, nie za kwaśna
Rezultat 2: Dobór zastawy stołowej do ekspedycji i konsumpcji sałatki greckiej dla 2 osób
Przygotowane są:
1 salaterka do wyporcjowania wieloporcjowo sałatki greckiej
2 talerz zakąskowy
3 2 talerze
4 widelec stołowy
5 2 widelce
6 nóż stołowy
7 2 noże
8 nie przygotowano innych elementów zastawy stołowej poza wymienionymi
........
........