LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA CES1 - CZERWIEC 2022 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: CES.01-01-22.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Przygotuj białą angobę według Receptury podanej w Tabeli 1.
Do wymieszania składników angoby użyj dowolnego urządzenia mieszającego, np. z mieszadłem śmigłowym. Po wymieszaniu składników stałych z wodą, w celu sprawdzenia jednorodności przygotowanej angoby - przetrzyj gęstwę przez sito o wielkości 900-1500 oczek na 1 cm2.
Następnie dokonaj pomiaru gęstości angoby za pomocą gęstościomierza. Czynności kontrolne zanotuj w Karcie oceny jakości angoby.
Na stanowisku pracy pozostaw użyte sito kontrole i sporządzoną angobę w pojemniku na gotową angobę. Pojemnik opisz wykorzystując załączoną Metryczkę.
Do wykonania zadania wykorzystaj materiały, narzędzia i sprzęt przygotowane na stanowisku pracy. Podczas wykonywania prac przestrzegaj zasad organizacji pracy, przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy oraz zachowuj porządek na stanowisku pracy. Pracuj zgodnie z instrukcją stanowiskową obsługi urządzenia mieszającego i przestrzegaj zasad oznaczania gęstości angoby. Po ukończeniu prac oczyść używane narzędzia i sprzęt, uporządkuj stanowisko pracy, a odpady umieść w pojemniku na odpady.
Tabela 1 Receptura
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.
Ocenie podlegać będą 3 rezultaty:
- angoba w pojemniku na produkt gotowy,
- Karta oceny jakości angoby,
- Metryczka oraz
przebieg wykonania białej angoby i przestrzeganie zasad bhp.
........
........