LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG18 - STYCZEŃ 2021 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: TG.18-01-21.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Zapotrzebowanie na surowce i opakowania niezbędne do produkcji 2 000 kg serwatki w proszku - Tabela 1
zapisane:
R.1.1 serwatka podpuszczkowa [kg]: 32 000
R.1.2 laktoza drobnomielona [kg]: 20 R.1.3 ilość wyrobu do zapakowania w worki po 25 kg [kg]: 800
R.1.4 liczba worków o pojemnosci 25 kg [sztuk]: 32 R.1.5 ilośc wyrobu do zapakowania w worki po 50 kg [kg]: 1200
R.1.6 liczba worków o pojemności 50 kg [sztuk]: 24 R.2
Rezultat 2: Schemat technologiczny produkcji serwatki w proszku z uwzględnieniem kolejności czynności od przyjęcia i oceny serwatki do magazynowania gotowego wyrobu oraz krytycznych punktów kontrolnych CCP - Formularz 1
Dopuszcza się inne sformułowania poprawne merytorycznie zapisane:
R.2.1 przyjęcie i ocena serwatki
R.2.2 odwirowanie lub wirowanie lub oczyszczanie
R.2.3 pasteryzacja
R.2.4 zagęszczanie
R.2.5 krystalizacja
R.2.6 suszenie lub suszenie rozpyłowe
R.2.7 dosuszanie i ochładzanie lub suszenie fluidyzacyjne
R.2.8 pakowanie
R.2.9 magazynowanie
R.2.10 wyznaczone krytyczne punkty kontroli CCP przy conajmniej 1 czynności:
- przyjęcie i ocena serwatki,
- pasteryzacja,
- suszenie,
- magazynowanie.
R.3
........
........