LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA SPL1 - CZERWIEC 2021 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: SPL.01-01-21.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Na podstawie danych dotyczących zamówionych towarów uzupełnij formularz zamówienia nr CZ 32/06/2021 z dnia 3.06.2021 r., które Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „RYŚ" złożyło w Zakładzie Przemysłu Cukierniczego „Landrynka".
Sporządź dokument rozchód wewnętrzny (RW) nr 62/06/2021 z dnia 7.06.2021 r. dotyczący wydania 300 kg cukru gatunek I i 400 kg cukru gatunek II z magazynu głównego Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowego „RYŚ" do produkcji.
Sporządź dokument przesunięcie międzymagazynowe (MM) nr 16/06/2021 z dnia 7.06.2021 r., dotyczący przesunięcia 235 kg cukru gatunek I z magazynu głównego do magazynu dystrybucji.
Uzupełnij Ilościową kartotekę magazynową cukru gatunek I informacjami dotyczącymi obrotu dla magazynu głównego Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowego „RYŚ".
Wystaw z datą 7.06.2021 r. Fakturę sprzedaży nr 112/06/2021, dotyczącą sprzedaży z Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowego „RYŚ" do Hurtowni „SMAK" towarów: 200 kg cukier gatunek I, 250 kg cukier gatunek II, 100 kg cukier trzcinowy.
Ewidencja magazynowa towarów prowadzona jest w cenach zakupu netto. Jednostkowa cena sprzedaży netto ustalona jest na poziomie ceny zakupu powiększonej o 30% marży. Sprzedawane towary objęte są 8% stawką VAT.
Wszystkie informacje niezbędne do rozwiązania zadania oraz druki do wypełnienia znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
Dane dotyczące zamówionych towarów
........
........