LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG18 - STYCZEŃ 2022 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: TG.18-01-22.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Zapotrzebowanie na surowce i materiały pomocnicze do produkcji 3000 kg lodów śmietankowych - Formularz 1.
zapisane:
R.1.1 mleko pełne 2400 dm3 lub litrów
R.1.2 śmietanka 30% 600 dm3 lub litrów
R.1.3 cukier 360 kg
R.1.4 mleko w proszku pełne 144 kg
R.1.5 stabilizator 18 kg
R.1.6 aromat 1,5 kg
R.1.7 patyczki do lodów [sztuki]: 50 000
R.1.8 opakowania jednostkowe papierowe laminowane [sztuki]: 50 000
R.1.9 kartony (mieszczące 150 sztuk lodów) [sztuki]: 334 R.2
Rezultat 2: Schemat technologiczny produkcji lodów śmietankowych z uwzględnieniem kolejności poszczególnych etapów produkcji oraz krytycznych punktów kontrolnych CCP
dopuszcza się inne sformułowania poprawne merytorycznie zapisane:
R.2.1 dobór surowców lub mieszanie surowców
R.2.2 homogenizacja
R.2.3 pasteryzacja lub pasteryzacja i chłodzenie
R.2.4 dojrzewanie mieszanki lodziarskiej lub dojrzewanie
R.2.5 zamrażanie
R.2.6 formowanie
R.2.7 pakowanie w opakowania jednostkowe i zbiorcze lub pakowanie
R.2.8 hartowanie
R.2.9 operacja homogenizacji zapisana jest przed procesem pasteryzacji
R.2.10 zapisane CCP przy co najmniej 2 podanych etapach: selekcja surowca, pasteryzacja, dojrzewanie, zamrażanie, formowanie, pakowanie, magazynowanie
R.3
........
........