LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZEŃ 2022 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.11-01-22.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji, złożonego przez Annę Krawczyk, zamówienia na organizację usługi gastronomicznej. W tym celu sporządź:
- menu kolacji z kalkulacją kosztów konsumpcji, wypełniając formularz 1,
- kalkulację kosztów usługi gastronomicznej, wypełniając formularz 2,
- szkic ustawienia stołu z oznaczeniem miejsc dla gości na schemacie sali restauracyjnej i obliczoną liczbą stołów, wypełniając formularz 3,
- wykaz wyposażenia, bielizny stołowej i elementów dekoracyjnych niezbędnych do przygotowania i nakrycia stołu, wypełniając formularz 4,
- wykaz zastawy stołowej niezbędnej do konsumpcji potraw i napojów, wypełniając formularz 5,
- harmonogram obsługi gości podczas kolacji zasiadanej z uwzględnieniem kolejności podawania potraw i napojów oraz czynności porządkowych, wypełniając formularz 6.
Do opracowania dokumentacji wykorzystaj informacje zawarte w zamówieniu i tabelach oznaczonych od 1 do 3. Wszystkie formularze niezbędne do opracowania dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT11