LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZEŃ 2024 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.11-01-24.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji zamówienia na organizację usługi gastronomicznej. W tym celu:
- zaproponuj menu kolacji zasiadanej oraz sporządź kalkulację kosztu potraw i napojów uwzględnionych w menu dla 1 osoby,
- sporządź kalkulację kosztu usług dodatkowych oraz kalkulację ceny usługi gastronomicznej,
- sporządź szkic ustawienia stołu w sali restauracyjnej na kolację wraz z oznaczeniem miejsc przy stole dla uczestników kolacji,
- sporządź harmonogram obsługi gości podczas kolacji z uwzględnieniem kolejności podawania potraw i napojów oraz czynności porządkowych,
- sporządź ilościowy wykaz zastawy stołowej niezbędnej do konsumpcji potraw i napojów dla 10 osób bez uwzględnienia deseru,
- sporządź wykaz wyposażenia wózka serwisowego niezbędnego do podania deseru serwisem angielskim.
Formularze niezbędne do opracowania dokumentacji znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
Zamówienie
........
........