LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG17 - CZERWIEC 2023 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.17-01-23.06-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Wykaz ilościowy surowców, dodatków i opakowań jednostkowych do produkcji 12 000 kg frytek ziemniaczanych
W Tabeli 1. zapisane:
R.1.1 ziemniaki [kg]: 30 000
R.1.2 sól [kg]: 240
R.1.3 frytura [dm3]: 4000
R.1.4 woreczki polietylenowe o pojemności 500 g [szt.]: 24 000
R.1.5 kartony o pojemności 15 kg [szt.]: 800
R.2
Rezultat 2: Wykaz maszyn i urządzeń niezbędnych do produkcji frytek ziemniaczanych
W Tabeli 2. zapisane:
R.2.1 kalibrownik lub sortownik
R.2.2 obieraczka
R.2.3 krajalnica
R.2.4 sortownik optyczny lub sortownik z matrycą lub sortownik
R.2.5 blanszownik
R.2.6 suszarka taśmowa lub suszarka
R.2.7 smażalnik
R.2.8 dozownik soli lub dozownik
R.2.9 tunel fluidyzacyjny (zamrażarka fluidyzacyjna)
R.2.10 automat pakujący
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI TG17