LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG17 - CZERWIEC 2023 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: TG.17-01-23.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Wykaz ilościowy surowców, dodatków i opakowań jednostkowych do produkcji 12 000 kg frytek ziemniaczanych
W Tabeli 1. zapisane:
R.1.1 ziemniaki [kg]: 30 000
R.1.2 sól [kg]: 240
R.1.3 frytura [dm3]: 4000
R.1.4 woreczki polietylenowe o pojemności 500 g [szt.]: 24 000
R.1.5 kartony o pojemności 15 kg [szt.]: 800
R.2
Rezultat 2: Wykaz maszyn i urządzeń niezbędnych do produkcji frytek ziemniaczanych
W Tabeli 2. zapisane:
R.2.1 kalibrownik lub sortownik
R.2.2 obieraczka
R.2.3 krajalnica
R.2.4 sortownik optyczny lub sortownik z matrycą lub sortownik
R.2.5 blanszownik
R.2.6 suszarka taśmowa lub suszarka
R.2.7 smażalnik
R.2.8 dozownik soli lub dozownik
R.2.9 tunel fluidyzacyjny (zamrażarka fluidyzacyjna)
R.2.10 automat pakujący
R.3
........
........