LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2024 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.11-01-24.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji usługi gastronomicznej. W tym celu:
- zaproponuj menu obiadu oraz sporządź kalkulację kosztu potraw i napojów, w tym napojów bezalkoholowych gorących oferowanych w bufecie,
- zaproponuj wykaz napojów mieszanych oferowanych w open barze oraz sporządź kalkulację kosztu dla wybranych napojów,
- sporządź kalkulację kosztu usług dodatkowych, usług żywieniowych oraz kalkulację ceny usługi gastronomicznej,
- sporządź listę kontrolną wyposażenia do transportu, ekspedycji potraw i napojów oraz zorganizowania obiadu zasiadanego,
- oblicz liczbę stołów potrzebnych do ustawienia stołu bankietowego, sporządź szkic aranżacji sali i ustawienia stołu bankietowego w sali z oznaczeniem miejsc dla gości,
- opracuj harmonogram obsługi gości podczas obiadu zasiadanego z uwzględnieniem kolejności, metod podawania potraw i napojów oraz czynności porządkowych.
Formularze niezbędne do opracowania dokumentacji znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
........
........