LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG4 - STYCZEŃ 2021 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: TG.04-01-21.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:
Rezultat 1: Karpatka z kremem półtłustym
Uwaga! Oceny rezultatu należy dokonać po wyjściu zdających z sali egzaminacyjnej.
1 blat: kruchy, miękki i suchy
2 miękisz blatu: porowaty, dobrze wykształcone pory i bez grudek mąki
3 barwa blatu: jednolita, jasnobrązowa, bez przypaleń
4 zapach: aromatyczny, typowy dla wyrobu z ciasta parzonego
5 powierzchnia blatu: wybrzuszona nierównomiernie, tworząca strukturę gór
6 ciasto złożone z dwóch prostokątnych blatów o wielkości ok. 30 x 20 cm, przełożonych kremem
7 powierzchnia ciasta równomiernie posypana cukrem pudrem
8 ciasto na podkładce tekturowej, blat wierzchni bez widocznych pęknięć, kształt bez deformacji
Rezultat 2: Krem półtłusty
1 konsystencja: gęsta, nie lejąca się, jednolita bez grudek
2 barwa: jednolita, jasnożółta
3 krem: bez przypaleń
4 zapach: aromatyczny, charakterystyczny budyniowy
........
........