LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG4 - STYCZEŃ 2021 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.04-01-21.01-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Karpatka z kremem półtłustym
Uwaga! Oceny rezultatu należy dokonać po wyjściu zdających z sali egzaminacyjnej.
1 blat: kruchy, miękki i suchy
2 miękisz blatu: porowaty, dobrze wykształcone pory i bez grudek mąki
3 barwa blatu: jednolita, jasnobrązowa, bez przypaleń
4 zapach: aromatyczny, typowy dla wyrobu z ciasta parzonego
5 powierzchnia blatu: wybrzuszona nierównomiernie, tworząca strukturę gór
6 ciasto złożone z dwóch prostokątnych blatów o wielkości ok. 30 x 20 cm, przełożonych kremem
7 powierzchnia ciasta równomiernie posypana cukrem pudrem
8 ciasto na podkładce tekturowej, blat wierzchni bez widocznych pęknięć, kształt bez deformacji
Rezultat 2: Krem półtłusty
1 konsystencja: gęsta, nie lejąca się, jednolita bez grudek
2 barwa: jednolita, jasnożółta
3 krem: bez przypaleń
4 zapach: aromatyczny, charakterystyczny budyniowy
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI TG4