LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG3 - CZERWIEC 2023 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.03-01-23.06-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Ślimaki maślane z makiem
Oceny rezultatu należy dokonać po zakończeniu pracy przez Zdających.
1 wyrób gotowy: 10 sztuk ślimaków maślanych posypanych makiem
2 jednolitość partii: bułki porównywalnej wielkości i kształtu
3 wygląd zewnętrzny: dobrze wyrośnięte
4 wygląd zewnętrzny: powierzchnia gładka, równomiernie posypana makiem
5 skórka: złotobrązowa, błyszcząca, bez oznak przypalenia
6 miękisz: na przekroju równomiernie porowaty, elastyczny
7 miękisz: na przekroju bez grudek mąki i zakalca
8 smak: lekko słodki, z posmakiem maku, charakterystyczny dla świeżych wyrobów z ciasta pszennego
9 zapach: aromatyczny, przyjemny, charakterystyczny dla świeżych wyrobów z ciasta pszennego
Rezultat 2: Zużycie wybranych surowców do wyprodukowania ciasta na ślimaki maślane z makiem z 25 kilogramów mąki
W Tabeli 1. zapisane:
1 cukier kryształ [kg]: 2,5 2 sól [kg]: 0,25 3 masło [kg]: 2,0
4 drożdże piekarskie prasowane [kg]: 2,0
5 jajo [kg]: 2,5
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI TG3