LOGOWANIE

KWALIFIKACJA R3 - CZERWIEC 2016 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 5

KOD ARKUSZA: R.03-05-16.05


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Przygotuj do sprzedaży bezpośredniej czterokilogramowe opakowanie ziemniaków wyprodukowanych w gospodarstwie ekologicznym kontrolowanym przez jednostkę certyfikującą EKO-ROL (numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej: PL - EKO - 24). Właścicielem gospodarstwa jest Adam Janowski. Adres gospodarstwa: Borek 29, 46-300 Bory Wielkie.
W tym celu:
- ze znajdującej się na stanowisku egzaminacyjnym partii ziemniaków jadalnych określonej odmiany wybierz 4 kg bulw spełniających wymagania jakościowe,
- wypłucz pod bieżącą wodą wybrane bulwy i zapakuj do przygotowanego opakowania,
- oblicz i wpisz do tabeli 1. maksymalną masę wadliwych bulw w czterokilogramowej partii,
- wypełnij czytelnie etykietę przeznaczoną do oznaczenia produktu ekologicznego, wytnij etykietę i umieść ją trwale na przygotowanym do sprzedaży towarze,
- zabezpiecz ziemniaki w opakowaniu przed wysypaniem.
Po zakończeniu prac związanych z przygotowaniem ziemniaków do sprzedaży dokonaj oceny partii B. ziemniaków jadalnych przygotowanych na stanowisku uzupełniając tabelę 2. Ziemniaki podlegające ocenie znajdują się w opakowaniu opisanym jako „Partia B. ziemniaków do oceny".
Wymagania jakościowe ziemniaków jadalnych
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 180 minut.
Ocenie podlegać będą 4 rezultaty:
- ziemniaki przygotowane do sprzedaży,
- maksymalna masa bulw wadliwych,
- etykieta do oznakowania produktu ekologicznego.
- ocena partii ziemniaków jadalnych.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI R3