LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG3 - STYCZEŃ 2022 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: TG.03-01-22.01-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Wykonaj 10 sztuk ślimaków maślanych z sezamem zgodnie z podaną Recepturą i Instrukcją technologiczną. Wypełnij Tabelę 1. Zapotrzebowanie wybranych surowców do produkcji ciasta na ślimaki maślane z sezamem z 50 kilogramów mąki.
Wszystkie surowce zostały odważone i odmierzone zgodnie z recepturą. Surowce nietrwałe są zabezpieczone w chłodziarce. Jaja są zdezynfekowane.
Wypieczone ślimaki maślane ułóż na talerzu lub paterze. Gotowy wyrób oraz arkusz egzaminacyjny
pozostaw do oceny na stanowisku egzaminacyjnym.
Po zakończeniu prac uporządkuj swoje stanowisko pracy.
Sprzętu, narzędzi i urządzeń używaj zgodnie z przeznaczeniem, przestrzegaj zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, przepisów przeciwpożarowych i ochrony środowiska.
Receptura na 10 sztuk ślimaków maślanych z sezamem
........
........