LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T10 - CZERWIEC 2019 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.10-01-19.06


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Menu kolacji z kalkulacją kosztów konsumpcji - Formularz 1
| zapisane |
R.1.1 aperitif: champagne brut
R.1.2 zakaska zimna: filet ze śledzia z plasterkami pieczonego buraka i białej rzodkwi dodatki do zakąski: pieczywo, masło
R.1.3 zupa: rumiany rosół z makaronem
R.1.4 danie główne: polędwiczka wieprzowa z borowikami podana z blanszowanym szpinakiem i opiekanymi ziemniakami
R.1.5 deser: szarlotka z lodami
R.1.6 napój alkoholowy: Merlot dry lub Chardonnay dry
R.1.7 menu bufetowe: zestaw nr II, koszt [zł]: 80,00
R.1.8 razem koszt konsumpcji na 1 osobę nie przekracza [zł]: 174,00
R.1.9 kwota rabatu 10% [zł]: 2 088,00 lub 1 968,00
R.1.10 całkowity koszt konsumpcji po uwzględnieniu rabatu dla 120 osób [zł]: 18 792,00 lub 17 712,00
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztów całkowitych zamówienia - Formularz 2
| zapisane \
R.2.1 sala szlachecka dla 150 osób - wynajem - koszt usługi [zł]: 180,00
R.2.2 dekoracja stołu zgodnie z zamówieniem - koszt usługi [zł]: 200,00
R.2.3 DJ - koszt usługi [zł]: 700,00
R.2.4 kamerzysta - koszt usługi [zł]: 600,00
R.2.5 koktail bar - koszt usługi [zł]: 4 800,00
R.2.6 parking - koszt usługi [zł]: 200,00
R.2.7 uwzględniono usługi: nagłośnienie i 2 sztuki mikrofonów, rzutnik i ekran przenośny
R.2.8 razem koszt usług dodatkowych [zł]: 7 230,00
R.2.9 całkowity koszt usług dodatkowych i konsumpcji po uwzględnieniu rabatu dla 120 osób [zł]: 26 022,00 lub 24 942,00
R.2.10 koszty do zapłaty po uwzględnieniu zaliczki [zł]: 22 118,70 lub 21 200,70
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI T10