LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T10 - STYCZEŃ 2020 - ROZWIĄZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.10-01-20.01-SG


POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ROZWIĄZANIA:

Rezultat 1: Menu przyjęcia weselnego z kalkulacją kosztów - Formularz 1
zapisane
R.1.1 napój alkoholowy na toast: prosecco treyiso extra dry
R.1.2 zupa: rosół z makaronem
R.1.3 danie gorące I: łosoś pieczony z sosem koperkowym, młode ziemniaki, szparagi
R.1.4 napój alkoholowy do dania gorącego I: riesling dry
R.1.5 pozostałe desery: kruche babeczki z owocami, sernik wiedeński, świeże owoce
R.1.6 danie gorące II: rolada wołowa z boczkiem wędzonym, ziemniaki drążone, glazurowane buraczki
R.1.7 napój alkoholowy do dania gorącego II: merlot sec
R.1.8 razem koszt konsumpcji na 1 osobę [zł]: 190,00
R.1.9 koszt konsumpcji dla 42 uczestników przyjęcia weselnego [zł]:7 980,00 lub poprawnie wyliczona wartość uwzględniająca obliczenia w R.1.8 R.2
Rezultat 2: Kalkulacja kosztów zamówienia - Formularz 2
zapisane
R.2.1 dekoracja kwiatowa altany [zł]: 500,00 czerwony dywan [zł]: 250,00
przygotowanie oranżerii z ustawieniem krzeseł [zł]: 294,00
R.2.2 oprawa muzyczna [zł]: 1 000,00 nagłośnienie oranżerii [zł]: 150,00
R.2.3 razem koszty ceremonii ślubnej w oranżerii [zł]: 2 194,00
R.2.4 DJ [zł]: 500,00, kamerzysta [zł]: 750,00
R.2.5 drink bar z napojami alkoholowymi [zł]: 2 100,00
R.2.6 tort weselny z cukierni "Helena"-[zł]: 450,00
R.2.7 razem koszt usług dodatkowych [zł]: 3 800,00
R.2.8 razem koszt organizacji ceremonii ślubnej w oranżerii i usług dodatkowych [zł]: 5 994,00
R.2.9 całkowity koszt organizacji ceremonii ślubnej w oranżerii i usług dodatkowych oraz koszt konsumpcji [zł]: 13 974,00
R.2.10 kwota zaliczki 20% do wpłacenia w dniu podpisania umowy [zł]: 2794,80
R.3
........
........

POBIERZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ROZWIĄZANIA Z KWALIFIKACJI T10