LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC7 - TEST WIEDZY NR 4

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Podczas oceny organoleptycznej żywności, jakie narzędzie jest najważniejsze?
  • Pytanie nr 2 - Podczas przeprowadzania testów organoleptycznych żywności, jaki jest cel stosowania testów trójką...
  • Pytanie nr 3 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące metody suszenia w procesie utrwalania żywności.
  • Pytanie nr 4 - Która z poniższych metod utrwalania żywności ma największy wpływ na zmianę smaku produktu?
  • Pytanie nr 5 - Co oznacza termin "działania korygujące" w kontekście systemu zarządzania jakością w produkcji wy...
  • Pytanie nr 6 - Stwierdzono niezgodność w procesie produkcji wyrobów spożywczych. Jako technik technologii żywnoś...
  • Pytanie nr 7 - Zauważyłeś, że jeden z produktów spożywczych ma niewłaściwy kolor. Co to może oznaczać i jakie dz...
  • Pytanie nr 8 - Jakie jest najważniejsze zadanie technika technologii żywności podczas nadzorowania produkcji wyr...
  • Pytanie nr 9 - Załóżmy, że masz do czynienia z tabelą zawierającą informacje o różnych surowcach używanych w pro...
  • Pytanie nr 10 - Jak często powinieneś pobierać próbki surowców do badań w celu zapewnienia jakości produkcji?
  • Pytanie nr 11 - Podczas przeprowadzania badań fizykochemicznych na dodatkach do żywności zauważyłeś nieznane zani...
  • Pytanie nr 12 - Dobierz odpowiednią metodę badania fizykochemicznego dla następujących surowców, dodatków i wyrob...
  • Pytanie nr 13 - Zidentyfikuj błąd w poniższym fragmencie procedury badania zawartości tłuszczu w mleku metodą Ger...
  • Pytanie nr 14 - Podczas kontroli jakości odkryłeś, że dodatek do żywności ma nieprawidłowy kolor, ale wszystkie i...
  • Pytanie nr 15 - Podczas kontroli jakości wyrobów spożywczych odkryłeś, że jeden z produktów ma nieprawidłowy zapa...
  • Pytanie nr 16 - Jesteś odpowiedzialny za nadzorowanie produkcji wędlin w zakładzie przemysłu spożywczego. W jakim...
  • Pytanie nr 17 - Podczas procesu produkcyjnego napotkałeś problem z jednym z surowców używanych do produkcji. Któr...
  • Pytanie nr 18 - Zidentyfikuj, które z poniższych działań jest niezgodne z zasadami produkcji ekologicznej:
  • Pytanie nr 19 - Rozważ następującą tabelę przedstawiającą liczbę bakterii w próbkach sera podczas przechowywania:...
  • Pytanie nr 20 - Podczas procesu fermentacji mlekowej, bakterie fermentujące cukry mleka do kwasu mlekowego powodu...
  • Pytanie nr 21 - Zidentyfikuj, który z poniższych systemów zarządzania jakością skupia się na identyfikacji i kont...
  • Pytanie nr 22 - Wybierz prawidłową sekwencję etapów procesu zarządzania jakością w przetwórstwie spożywczym....
  • Pytanie nr 23 - Przygotowujesz schemat technologiczny dla produkcji jogurtu naturalnego. Które z poniższych etapó...
  • Pytanie nr 24 - Przy planowaniu procesu produkcji chleba pszennego, które z poniższych operacji są niezbędne do u...
  • Pytanie nr 25 - Wybierz surowiec, który jest najczęściej używany jako dodatek do żywności w celu zwiększenia jej ...
  • Pytanie nr 26 - Zakładasz produkcję ciastek owsianych. Które z poniższych zestawów surowców jest najbardziej odpo...
  • Pytanie nr 27 - Planujesz produkcję dżemu truskawkowego. Które z poniższych zestawów dodatków do żywności jest na...
  • Pytanie nr 28 - Produkt Ilość odpadów Chleb 15% Mleko 5% Warzywa 25% Na podstawie pow...
  • Pytanie nr 29 - Planujesz badanie dodatków do żywności. Które z poniższych urządzeń jest najbardziej odpowiednie ...
  • Pytanie nr 30 - Podczas oceny organoleptycznej półproduktów, zidentyfikowałeś nieprawidłową konsystencję. Jakie m...
  • Pytanie nr 31 - Podczas oceny organoleptycznej wyrobów spożywczych, który z poniższych czynników jest najważniejs...
  • Pytanie nr 32 - Zinterpretuj poniższe wyniki badań organoleptycznych surowca do produkcji jogurtu naturalnego. ...
  • Pytanie nr 33 - Podczas nadzorowania produkcji wyrobów spożywczych, zauważasz, że niektóre maszyny są czyszczone ...
  • Pytanie nr 34 - Przygotowujesz się do przeprowadzenia badań na próbkach żywności w laboratorium. Które z poniższy...
  • Pytanie nr 35 - Załóż, że jesteś menedżerem produkcji w firmie produkującej dżem. W ciągu jednego dnia twoja lini...
  • Pytanie nr 36 - Masz do dyspozycji dane przedstawione w poniższej tabeli dotyczącej produkcji pieczywa w twojej p...
  • Pytanie nr 37 - Twoja fabryka produkuje soki owocowe. Zauważyłeś, że produkcja soku jabłkowego jest o 20% niższa ...
  • Pytanie nr 38 - Jesteś menedżerem produkcji w fabryce produkującej sery. Zauważyłeś, że produkcja sera cheddar je...
  • Pytanie nr 39 - Określ, które z poniższych twierdzeń jest prawdziwe na temat produktów ekologicznych.
  • Pytanie nr 40 - W tabeli przedstawiono parametry pracy dwóch różnych młynów do mielenia ziaren. Który z nich wybi...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ