KWALIFIKACJA HGT7 - STYCZEŃ 2021

PYTANIE NR 34.
Aperitif to przyjęcie odbywające się na
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Aperitif to napój podawany przed posiłkiem, którego celem jest pobudzenie apetytu. Tradycyjnie serwowany jest w luźnej atmosferze, często na stojąco, aby umożliwić gościom swobodne przemieszczanie się i nawiązywanie rozmów. Nie jest to wystawne przyjęcie ani spotkanie biznesowe, a jego główną funkcją jest przygotowanie organizmu do spożycia posiłku. Odpowiedź "siedząco, jest okazją do spotkań i rozmów" oraz "siedząco, łączy posiłek ze spotkaniem biznesowym" nie odzwierciedlają głównego celu aperitifu, którym jest stymulacja apetytu, a nie organizacja spotkań czy rozmów biznesowych. Odpowiedź "stojąco, ma charakter wystawnego przyjęcia" również nie jest poprawna, ponieważ aperitif nie musi mieć charakteru wystawnego przyjęcia.



📡 Brak połączenia internetowego