KWALIFIKACJA TDR1 - CZERWIEC 2015

PYTANIE NR 35.
Do przewozu artykułów spożywczych w kontrolowanej temperaturze pomiędzy -12°C a +12°C należy stosować samochody z zabudowami typu
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Aby przewozić artykuły spożywcze w kontrolowanej temperaturze pomiędzy -12°C a +12°C, konieczne jest użycie pojazdu, który zapewnia odpowiednie warunki termiczne. Spośród podanych opcji, tylko "chłodnia" spełnia te wymagania. Chłodnia to specjalistyczny pojazd wyposażony w systemy chłodnicze, które umożliwiają utrzymanie niskiej temperatury wewnątrz przestrzeni ładunkowej. Izoterma, skrzynia i platforma nie posiadają takich systemów chłodniczych, dlatego nie są odpowiednie do przewozu artykułów spożywczych wymagających kontrolowanej temperatury.



📡 Brak połączenia internetowego