KWALIFIKACJA SPC3 - TEST WIEDZY NR 5

PYTANIE NR 14.
Rozważ poniższą tabelę prezentującą różne metody konfekcjonowania pieczywa:
MetodaZalety
A. Pakowanie próżniowe1. Przedłuża trwałość produktu
B. Pakowanie w papier2. Umożliwia "oddychanie" pieczywa
C. Pakowanie w folię3. Chroni przed wilgocią
D. Pakowanie w karton4. Zapewnia ochronę mechaniczną
Która metoda konfekcjonowania pieczywa jest najbardziej odpowiednia dla pieczywa świeżego, które ma być sprzedane tego samego dnia?
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Pakowanie w papier jest najbardziej odpowiednie dla świeżego pieczywa, które ma być sprzedane tego samego dnia. Pozwala ono na "oddychanie" pieczywa, co pomaga zachować jego świeżość i chrupkość.



📡 Brak połączenia internetowego