KWALIFIKACJA HGT10 - STYCZEŃ 2015

PYTANIE NR 24.
W gospodarstwie agroturystycznym o specjalności winiarskiej zorganizowano specjalną salę degustacji wina. Pomieszczenie powinno być wyposażone
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
W kontekście gospodarstwa agroturystycznego specjalizującego się w winiarstwie, odpowiednie wyposażenie sali degustacji wina powinno obejmować narzędzia używane do przechowywania i degustacji wina. Słoje mogą być używane do przechowywania mniejszych ilości wina lub próbek, gąsiorki służą do fermentacji i przechowywania wina, a pipety są przydatne do precyzyjnego dozowania i próbkowania wina. Pozostałe odpowiedzi zawierają elementy wyposażenia, które są typowe dla innych procesów produkcyjnych (np. piwowarstwa) lub nie są związane z procesem produkcji i degustacji wina.



📡 Brak połączenia internetowego