(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GłÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
ZAINSTALUJ APLIKACJĘ
LOGOWANIE
(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
LUB
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GŁÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
KWALIFIKACJA SPC2 - CZERWIEC 2021
Udostępnij jako egzamin
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Pytanie 1 - brak odp.
Pytanie 2 - brak odp.
Pytanie 3 - brak odp.
Pytanie 4 - brak odp.
Pytanie 5 - brak odp.
Pytanie 6 - brak odp.
Pytanie 7 - brak odp.
Pytanie 8 - brak odp.
Pytanie 9 - brak odp.
Pytanie 10 - brak odp.
Pytanie 11 - brak odp.
Pytanie 12 - brak odp.
Pytanie 13 - brak odp.
Pytanie 14 - brak odp.
Pytanie 15 - brak odp.
Pytanie 16 - brak odp.
Pytanie 17 - brak odp.
Pytanie 18 - brak odp.
Pytanie 19 - brak odp.
Pytanie 20 - brak odp.
Pytanie 21 - brak odp.
Pytanie 22 - brak odp.
Pytanie 23 - brak odp.
Pytanie 24 - brak odp.
Pytanie 25 - brak odp.
Pytanie 26 - brak odp.
Pytanie 27 - brak odp.
Pytanie 28 - brak odp.
Pytanie 29 - brak odp.
Pytanie 30 - brak odp.
Pytanie 31 - brak odp.
Pytanie 32 - brak odp.
Pytanie 33 - brak odp.
Pytanie 34 - brak odp.
Pytanie 35 - brak odp.
Pytanie 36 - brak odp.
Pytanie 37 - brak odp.
Pytanie 38 - brak odp.
Pytanie 39 - brak odp.
Pytanie 40 - brak odp.
zatwierdź
PYTANIE NR 40.
Zalecana temperatura przechowywania soków i napojów pasteryzowanych, jeżeli specyfikacja producenta nie stanowi inaczej, powinna wynosić
A.
+ 5°C ÷ +25°C
B.
- 6°C ÷ -2°C
C.
+30°C ÷ +40°C
D.
-18°C ÷ -12°C
Zostaw bez odpowiedzi
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
1. **+5°C ÷ +25°C**: Jest to zakres temperatur, który jest zgodny z zaleceniami dotyczącymi przechowywania soków i napojów pasteryzowanych. W tej temperaturze produkty te zachowują swoje właściwości organoleptyczne i mikrobiologiczne. 2. **-6°C ÷ -2°C**: Jest to zakres temperatur typowy dla przechowywania mrożonek, a nie soków i napojów pasteryzowanych. 3. **-18°C ÷ -12°C**: Jest to zakres temperatur typowy dla głębokiego mrożenia, co jest nieodpowiednie dla soków i napojów pasteryzowanych. 4. **+30°C ÷ +40°C**: Jest to zakres temperatur zbyt wysoki dla przechowywania soków i napojów pasteryzowanych, co mogłoby prowadzić do ich zepsucia. Podsumowując, zgodnie z aktualnymi normami i zaleceniami dotyczącymi przechowywania soków i napojów pasteryzowanych, poprawna odpowiedź to +5°C ÷ +25°C.
Sprawdź odpowiedź
<< Poprzednie
Następne >>
Sprawdź cały test
Sprawdź odpowiedź
Sprawdź cały test
<< Poprzednie
Następne >>
Udostępnij jako egzamin
submit_confirm
×
📱
Zainstaluj aplikację
Szybszy dostęp do testów
Zainstaluj
×
📡 Brak połączenia internetowego