LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja HGT12 - CZERWIEC 2023
(Organizacja żywienia i usług gastronomicznych)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT12 - CZERWIEC 2023':
- Źródłem białka roślinnego są: ........- Do witamin rozpuszczalnych w wodzie należy zaliczyć ........
- Korzystny wpływ na obniżenie napięcia nerwowego, poprawę pamięci i koncentracji ma spożywanie produktów bogatych ........
- Emulgowanie tłuszczu w przewodzie pokarmowym zachodzi pod wpływem ........
- Do kotletów z jaj należy zaplanować dodatek, który uzupełni w potrawie brak ........
- Optymalne przerwy między kolejnymi posiłkami zdrowej, dorosłej osoby powinny trwać ........
- Ile kg pieczywa zastąpi 5 kg kaszy, jeżeli zgodnie z tabelą zamienności produktów spożywczych, 135 g pieczywa zastępuje 100 g kaszy? ........
- Ile miligramów witaminy C dostarczy organizmowi spożycie jednej porcji sałatki z kapusty czerwonej, jeśli 100 g kapusty czerwonej zawiera 60 mg witaminy C, a jedna porcja sałatki waży 75 g? ........