LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- MOJE WYNIKI
- MOJE EGZAMINY
- PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2024
(Sporządzanie potraw i napojów)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2024':
- Krytycznym punktem kontrolnym, który należy monitorować podczas sporządzania udek faszerowanych pieczarkami i papryką, jest temperatura ........- Na podstawie danych w tabeli wskaż środek spożywczy, który zawiera najwięcej węglowodanów. ........
- Najkrócej w optymalnych warunkach chłodniczych należy przechowywać ........
- Na której ilustracji przedstawiono warzywo liściowe? ........
- Do otrzymania którego produktu zastosowano chemiczną metodę utrwalania? ........
- Ile kilogramów mrożonych, rybnych filetów należy pobrać z magazynu, aby przygotować 150 porcji potrawy o wadze 100 gramów każda, jeżeli ubytki w czasie obróbki cieplnej wynoszą 25%? ........
- Zamieszczony fragment sposobu wykonania ciasta dotyczy produkcji ........
- Przedstawiony na rysunku wyrób cukierniczy, należy sporządzać z ciasta ........
KOD ARKUSZA: T.06-SG-24.06
