LOGOWANIE

Kwalifikacja HGT2 - PRÓBNY

(Przygotowanie i wydawanie dań)

WYBIERZ ILOŚĆ PYTAŃ:








(Układ pytań i odpowiedzi jest losowy)








Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT2 - PRÓBNY ':

- Który z wymienionych surowców roślinnych jest bogaty w białko o wysokiej wartości biologicznej? ........
- Optymalne warunki przechowywania suchych nasion roślin strączkowych to pomieszczenia o parametrach: ........
- Przesiewanie mąki ma na celu ........
- Naczynie przedstawione na rysunku to ........
- Przygotowując ciasto naleśnikowe należy ........
- Jeżeli do zagęszczenia 10 porcji zupy ziemniaczanej potrzebujesz 100g mąki, to ile mąki zużyjesz do zagęszczenia 1 porcji? ........
- Jak długo należy piec 1 kg pieczeni wołowej w temperaturze 180°C? ........
- Aby zachować jak największą wartość odżywczą, rozmrażanie mięsa drobiu powinno odbywać się ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO