LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZEŃ 2023 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.11-01-23.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji zamówienia na organizację usługi gastronomicznej, złożonego przez Alicję Kłos. W tym celu sporządź:
- menu kolacji z kalkulacją kosztu konsumpcji,
- kalkulację kosztu usługi gastronomicznej,
- szkic ustawienia stołów z oznaczeniem miejsc dla gości na schemacie sali restauracyjnej oraz obliczona liczba stołów,
- wykaz wyposażenia, bielizny stołowej i elementów dekoracyjnych niezbędnych do nakrycia stołów,
- wykaz zastawy stołowej niezbędnej do konsumpcji wydanych potraw podawanych podczas kolacji dla 1 uczestnika,
- harmonogram obsługi gości przez kelnerów podczas kolacji zasiadanej z uwzględnieniem kolejności podawania potraw i napojów oraz czynności porządkowych,
- umowę wstępną na realizację usługi gastronomicznej.
Formularze niezbędne do sporządzenia dokumentacji znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
Karta zlecenia usługi gastronomicznej
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT11