LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2022 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.011-01-22.06-SG
Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:
SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:
Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji zamówienia na organizację usługi gastronomicznej, złożonego przez panią Dorotę Wilk. W tym celu sporządź:
- menu uroczystej kolacji z kalkulacją kosztu konsumpcji,
- kalkulację kosztu posiłków zaplanowanych do wydania w formie bufetu,
- kalkulację kosztu usługi gastronomicznej,
- szkic ustawienia stołu do kolacji zasiadanej z oznaczeniem miejsc dla gości na schemacie sali restauracyjnej oraz oblicz liczbę stołów,
- wykaz wyposażenia, bielizny stołowej i elementów dekoracyjnych niezbędnych do nakrycia stołu do kolacji zasiadanej i stołu bufetowego z deserami i napojami bezalkoholowymi gorącymi,
- wykaz zastawy stołowej niezbędnej do serwowania i konsumpcji potraw i napojów podczas kolacji zasiadanej.
Do opracowania dokumentacji wykorzystaj informacje zawarte w karcie zlecenia usługi gastronomicznej i tabelach oznaczonych od 1 do 3. Wszystkie formularze niezbędne do opracowania dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
........
........