LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - TEST WIEDZY NR 3

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Wskaż produkt, który jest głównym źródłem tłuszczów jednonienasyconych.
  • Pytanie nr 2 - Określ, który z poniższych produktów jest pochodzenia zwierzęcego.
  • Pytanie nr 3 - Podczas przygotowywania posiłków, kelner musi znać różnice między surowcami, półproduktami i wyro...
  • Pytanie nr 4 - Wybierz definicję diety wegetariańskiej.
  • Pytanie nr 5 - Podczas przygotowywania koktajlu owocowo-warzywnego, zauważasz, że nie jest on wystarczająco chło...
  • Pytanie nr 6 - Przygotowujesz koktajl owocowo-warzywny według poniższej tabeli składników: SkładnikIlość Jab...
  • Pytanie nr 7 - Jesteś kelnerem w eleganckiej restauracji i musisz złożyć serwetki w kształt róż dla wieczornej k...
  • Pytanie nr 8 - Podczas przygotowania stołu na imprezę firmową zauważyłeś, że brakuje jednego zestawu sztućców. C...
  • Pytanie nr 9 - Metoda Opis A Serwowanie posiłków bezpośrednio gościom przez kelnera B Goście sa...
  • Pytanie nr 10 - Zastanów się, jakie naczynia powinieneś użyć do podania dania głównego w eleganckiej restauracji....
  • Pytanie nr 11 - Jaki sprzęt serwisowy powinieneś użyć do serwowania zupy?
  • Pytanie nr 12 - Jaki jest najważniejszy aspekt przygotowania do serwowania napojów bezalkoholowych?
  • Pytanie nr 13 - NapójTyp szklanki WhiskySzklanka typu Old Fashioned MartiniSzklanka typu Martini BrandySzkla...
  • Pytanie nr 14 - Obsługujesz gości z Francji, którzy zamówili wino. Jak powinieneś podać to wino?
  • Pytanie nr 15 - Podczas serwowania gościom befsztyku tatarskiego, który z poniższych zestawów składników powinien...
  • Pytanie nr 16 - Zapoznaj się z poniższą tabelą prezentującą składniki koktajlu owocowego i wskaż, który z poniższ...
  • Pytanie nr 17 - Zastanawiasz się nad stworzeniem menu dla osób na diecie wegańskiej. Które z poniższych dań będzi...
  • Pytanie nr 18 - Tworzysz menu dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Które danie będzie najbardziej odpowiednie?...
  • Pytanie nr 19 - Załóżmy, że prowadzisz restaurację i chcesz wprowadzić system zarządzania jakością ISO 22000. Któ...
  • Pytanie nr 20 - W kontekście zrównoważonego rozwoju w gastronomii, wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące marno...
  • Pytanie nr 21 - Które z poniższych stwierdzeń dotyczących ekspedycji dań jest prawdziwe?
  • Pytanie nr 22 - Jakie są główne składniki racjonalnego żywienia?
  • Pytanie nr 23 - Która z poniższych umiejętności nie jest kluczowa dla kelnera podczas bezpośredniej obsługi gości...
  • Pytanie nr 24 - Przygotowujesz salę na przyjęcie gości. Który z poniższych elementów nie jest częścią standardowe...
  • Pytanie nr 25 - Uzupełnij poniższą tabelę dotyczącą pielęgnacji i konserwacji serwisu stołowego. Wybierz prawidło...
  • Pytanie nr 26 - Danie Składniki Carbonara Makaron, boczek, żółtka jaj, parmezan, pieprz Lasagne ...
  • Pytanie nr 27 - Klient prosi Cię o rekomendację dania na podstawie jego preferencji smakowych. Jak powinieneś sko...
  • Pytanie nr 28 - Klient prosi Cię o rekomendację deseru po posiłku głównym. Jak powinieneś postąpić?
  • Pytanie nr 29 - Jaki jest najważniejszy aspekt podczas serwowania potraw klientom?
  • Pytanie nr 30 - Klient prosi Cię o serwowanie napoju w temperaturze pokojowej. Który z poniższych napojów najczęś...
  • Pytanie nr 31 - Zamówiono od Ciebie sok owocowy do podania w naczyniu wieloporcjowym. Poniżej przedstawiono czter...
  • Pytanie nr 32 - Jaki jest odpowiedni sposób podania napoju zimnego bezalkoholowego niegazowanego w oryginalnym op...
  • Pytanie nr 33 - Podczas serwowania napoju zimnego bezalkoholowego niegazowanego w oryginalnym opakowaniu, gdzie p...
  • Pytanie nr 34 - Przygotowujesz dla gości z Meksyku tradycyjny meksykański napój bezalkoholowy Aguas Frescas. Któr...
  • Pytanie nr 35 - Podczas serwowania dań na bufecie, zauważyłeś, że jedno z dań jest prawie skończone. Co powiniene...
  • Pytanie nr 36 - Jaki jest najważniejszy aspekt obsługi gości podczas serwowania dań w formie bufetu?
  • Pytanie nr 37 - Załóżmy, że po odejściu gości od stołu zauważasz plamę na obrusie. Co powinieneś zrobić?
  • Pytanie nr 38 - Załóżmy, że po odejściu gości od stołu zauważasz, że jeden z nich zapomniał swojego telefonu. Co ...
  • Pytanie nr 39 - Jako kelner, oceniasz jakość serwowanych potraw. W jednym z zamówień gość otrzymał stek, który je...
  • Pytanie nr 40 - Poniżej przedstawiono tabelę z oceną jakości różnych potraw serwowanych w restauracji. Która potr...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ