KWALIFIKACJA HGT1 - STYCZEŃ 2015

PYTANIE NR 24.
Do podawania antrykotu serwisem specjalnym z wózka kelnerskiego należy przygotować: płytę podgrzewczą, deskę, nóż, talerzyk na odpadki
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Do podawania antrykotu serwisem specjalnym z wózka kelnerskiego, oprócz płyty podgrzewczej, deski, noża i talerzyka na odpadki, niezbędne są również sztućce serwisowe. Sztućce te są używane do eleganckiego podawania mięsa bezpośrednio przy stole gościa, co jest standardem w wysokiej klasy restauracjach. Nożyce mogłyby być używane do cięcia drobiu, a szczypce do serwowania np. sałatek, jednak w kontekście antrykotu najbardziej odpowiednie są sztućce do tranżerowania, które umożliwiają precyzyjne krojenie i serwowanie mięsa.



📡 Brak połączenia internetowego