KWALIFIKACJA SPC1 - CZERWIEC 2022

PYTANIE NR 39.
W części handlowej cukierni do przechowywania i ekspozycji lodów i sorbetów wykorzystuje się
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Aby odpowiedzieć na pytanie, musimy zrozumieć, jakie urządzenia są używane do przechowywania i ekspozycji lodów i sorbetów w części handlowej cukierni. Tunele chłodzące są używane głównie w procesach przemysłowych do szybkiego schładzania produktów, a nie do ich ekspozycji. Regały chłodnicze służą do przechowywania produktów wymagających niższych temperatur, ale nie są odpowiednie do lodów i sorbetów, które wymagają zamrażania. Zamrażarki kontaktowe są stosowane w przemyśle do szybkiego zamrażania produktów przez bezpośredni kontakt z powierzchnią chłodzącą, ale nie są używane do ekspozycji w handlu detalicznym. Lady mroźnicze są specjalnie zaprojektowane do przechowywania i eksponowania lodów i sorbetów w sklepach i cukierniach, dlatego jest to poprawna odpowiedź.



📡 Brak połączenia internetowego