KWALIFIKACJA OGR2 - STYCZEŃ 2016

PYTANIE NR 22.
W temperaturze ujemnej dobrze przechowują się
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Aby odpowiedzieć na pytanie, które warzywa dobrze przechowują się w temperaturze ujemnej, musimy zrozumieć właściwości przechowywania różnych warzyw. Cebula, czosnek i por to warzywa, które dobrze znoszą niskie temperatury i mogą być przechowywane w chłodniach. Marchew, pietruszka i seler również mogą być przechowywane w niskich temperaturach, ale niekoniecznie w temperaturach ujemnych. Pomidory, papryka i ogórki są warzywami ciepłolubnymi i nie nadają się do przechowywania w temperaturach ujemnych, ponieważ mogą ulec uszkodzeniu. Kapusta, kalafior i bakłażan również nie są odpowiednie do przechowywania w temperaturach ujemnych. Dlatego poprawną odpowiedzią jest "cebula, czosnek i por".



📡 Brak połączenia internetowego